Wanneer is een verslaving een probleem of bent u de partner van een verslaafde?

Een goede reden

Verslaafden hebben doorgaans een goede reden. Je voelt je alleen, hebt stress of kunt zonder gewoonweg niet slapen. Veel verslaafden hebben ook het gevoel alleen met hun middel, leuk en gezellig te zijn.

Ik kan je helpen

Een verslaving beïnvloedt je leven, vaak meer dan je onder ogen wilt zien. En als jij (misschien samen met je omgeving) vindt dat je een probleem hebt, kan ik je helpen. Ik begeleid je bij het beheersen of stoppen van je verslaafde gedrag. Dat kunnen we samen doen, of met je partner, familielid en/of dierbare.

Wanneer is het nu een probleem?

Heel makkelijk: als jij vindt dat het een probleem is. Als je kwaliteit van je leven er onder lijdt. Als je erdoor in de problemen komt met geld, werk, vrienden, je relatie. Dan is een verslaving een probleem. En eerlijk gezegd, het is ook pas te behandelen als jij vindt dat jouw omgang met jouw middel een probleem is.

Wat gaan we doen?

De behandeling is heel persoonlijk. De methodes die ik gebruik passen bij je. Ben je een denker, dan zal de nadruk wat meer op analyseren en praten liggen. Ben je meer een doener, dan richten we ons meer op methoden waar je meteen iets mee kunt.

Methoden die vaker in combinatie terugkomen zijn: neurofeedback, hartcoherentietraining en cognitieve gedragstherapie. Zonder ze allemaal precies te bespreken willen we met de combinatie van methoden een paar dingen tegelijkertijd doen:

  • je gebruik geleidelijk terug brengen tot nul
  • te onderzoeken in hoeverre je ‘vlucht’ in je gebruik en als dat zo is, om je contact met de realiteit te verbeteren
  • je eigen krachtbronnen leren hervinden, van waaruit jij op jouw manier je leven vorm kunt geven in plaats van er aan onderdoor te gaan.

Je merkt dat ik niet over één nacht ijs ga en naast je klachten en problemen ook vooral jou wil leren kennen. De reden hiervoor is dat jou behandelt via jezelf – met jouw unieke kwaliteiten, met de talenten die je hebt.

Dit is een uitnodiging

Praat met mij. Een eerste gesprek waarin je je verhaal kunt doen en je kunt verkennen of het werkt voor jou. Nu voelt het misschien nog als een enorm zware stap en moet je heel wat overwinnen om dit naar een onbekende uit te spreken.

Weet dat de ik specialist ben en heel veel mensen met hetzelfde probleem spreek. Maak vrijblijvend een afspraak door het contactformulier in te vullen.