Relatietherapeut Eindhoven

Relatieproblemen: je kent elkaar helemaal niet meer

En weet je, waarschijnlijk herken je jezelf ook niet meer terug. Waar is die opgewekte, optimistische vrouw van vroeger? Waar is die daadkrachtige, lieve man gebleven? Het is zo moeilijk om, als het in je relatie scheef gegroeid is, nog te zien waarom het allemaal de moeite waard was. Bij de ander, maar ook bij jezelf.

Jullie zullen samen met relatietherapeut Eindhoven een stapje terug doen. En kijken naar wie jullie ook alweer zijn. Wat jullie belangrijk vinden en wat jullie van elkaar en een relatie verwachten. Misschien zijn jullie al langer geleden het contact kwijtgeraakt, heeft één van jullie zich nooit over dingen uitgesproken. Of misschien verwachten jullie wel dingen van elkaar die je redelijkerwijs helemaal niet van elkaar mag verwachten. Samen zoeken we, open, eerlijk, in vertrouwen en met respect naar die gevoelens, wensen en dromen die jullie zo uniek maken. Eigenlijk stellen we jullie opnieuw aan elkaar voor.

Sex kan een groot probleem zijn

‘Making love’ heet het in het Engels, en als je in liefde sex bedrijft met je partner dan voelt dat ook echt zo. Tenminste, dat zou moeten. En je zou het ook zo willen. Maar tussen jullie is dat al lang niet meer zo. Soms komt het gewoon omdat er te weinig tijd lijkt te zijn, jullie moe in bed ploffen en nog voordat jullie hoofd het kussen raakt vallen jullie al in slaap. Daar kunnen we wat aan doen.

Doe de relatietest
Wil je weten hoe jullie ervoor staan? Doe de relatietest op Psyned. Je krijgt gelijk de uitslag en een goed advies.

Het kan ook zijn dat er diepere problemen in jullie sexuele contact zijn. Laten we wel wezen, niets zo intiem als vrijen, niet alleen je lichaam gaat bloot, maar je ziel ook. En als het niet klopt, verkramp je. Of kun je er ineens heel treurig van worden. Of moe. En dan wil zij vaker dan hij, of omgekeerd. En dan vinden jullie het moeilijk om er over te praten; gaan, goedbedoeld, heel ingewikkeld rekening met elkaar houden. Of, omdat het zo beladen is geworden, doen jullie het bijna helemaal niet meer. Ook daar gaan we samen met relatietherapeut Eindhoven wat aan doen. En weet je, bijna alle mensen die beginnen aan relatietherapie geven aan problemen te ervaren op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Jullie zijn dus niet alleen…

En dan zijn er nog: de kinderen

Als jullie problemen hebben, heeft dat invloed op jullie kinderen. Hoe goed jullie je best ook doen: papa en mama hebben ruzie. Hoe jong of oud je kinderen ook zijn, het is onbegrijpelijk en tast het fundament aan van wie ze zijn. Kinderen kunnen onmogelijk helemaal zelf de antwoorden vinden op alle vragen die ze hebben. Ze kunnen ook onmogelijk aanvoelen wat het met ze doet en wat het op lange termijn voor ze gaat betekenen. Zij verdienen in deze voor jullie moeilijke tijden tóch alle aandacht. Bij Psycholoog Eindhoven kunnen we jullie helpen de kinderen te begeleiden, of zelf met jullie kinderen in gesprek gaan.

Contact met Relatietherapeut Eindhoven

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld? Bel: 085 4015 337 voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van relatietherapeut Eindhoven.