Kinderpsycholoog – Orthopedagoog Eindhoven

Als opvoeder kun je je heel kwetsbaar voelen. Zeker als het niet zo goed gaat met je kind. Het is dan belangrijk dat je je kracht hervindt, met oog voor de specifieke eigenschappen van je kind. Als dat je lukt vind je nieuw vertrouwen en worden jij, je kind en het gezin hechter en sterker.

Kinderpsycholoog Eindhoven
Onze kinderpsycholoog in Eindhoven is Roanne Helwig. Zij kan goed helpen met kinderproblematiek!

Problemen binnen het gezin

Een hecht en geborgen gezin is een veilige thuisbasis – zowel ouders als kinderen. Je ondersteunt elkaar en kunt op elkaar terug vallen. Vanuit zo’n hechte basis kunnen de kinderen met een zeker en veilig gevoel de wereld in. Daarvoor is goed contact en goede communicatie binnen het gezin nodig.

En daar gaat het soms mis. Ouders ontzien hun kinderen, maar die voelen spanningen aan en reageren daarop. Bijvoorbeeld door hun eigen problemen, gevoelens, of wensen voor zich te houden. Papa en mama hebben het ‘al moeilijk genoeg’. Het kan ook zijn dat ze bang zijn om niet gehoord of begrepen te worden, of ze hebben het idee dat ze hun eigen problemen alleen op moeten oplossen.

Het gevolg kan zijn dat de kinderen zich terugtrekken of de spanning op een andere manier afreageren. Het gezin vervalt in geruzie, verharding en onbegrip. Vertrouwen verdwijnt.

Bij gezinsbegeleiding van Psycholoog Eindhoven kijken we samen naar wat er speelt in het gezin en brengen jullie samen de communicatie en balans weer op gang.

Orthopedagoog Eindhoven

Meer weten over Kind- & jeugdbegeleiding? bekijk de pagina op psyned.nl over kind en jeugd therapie

Orthopedagoog Eindhoven -> Kind- & jeugdbegeleiding

Buiten problemen waar het hele gezin bij betrokken is, kan er veel aan de hand zijn met je kind(eren). Wat gaat er in ze om? Doe ik het wel goed? Soms heb je even geen grip meer op hun ontwikkeling en lijkt het of je alleen meer aan de zijlijn kunt toekijken.

Wij kunnen je verder helpen. Op een aantal manieren:

Een kijkje naar je kind We brengen de ontwikkeling van je kind in kaart. Diagnostisch onderzoek heet het – en dat betekent dat we een aantal aspecten van je kind onderzoeken. We nemen een intelligentie-onderzoek af, brengen algemene vaardigheden in kaart als verbaal begrip, visueel ruimtelijk inzicht en snelheid van informatieverwerking. Ook een onderzoek naar sociaal-emotionele aspecten maakt daar deel van uit. Zo’n onderzoek kan je helpen je kind beter te begrijpen en als bepaalde zaken niet goed gaan, leer je waar je je kind meer in kan begeleiden. Aanvullend kunnen we ook kijken naar hoe je kind leert en waar eventuele leerproblemen door worden veroorzaakt.

Samen aan de slag Voor sommige problemen en vragen moeten we echt even om tafel om er achter te komen wat er speelt. Maar het kan ook goed dat je heel precies weet wat er mankeert en er gewoon even een zetje in de goede richting nodig is. We bieden hiervoor op een aantal manieren begeleiding.

Orthopedagoog Eindhoven – Ouderbegeleiding

Het gaat niet goed met je kind en je wilt er echt alles aan doen om het te helpen. Maar hoe? Bij ouderbegeleiding gaan we met je aan de slag – we brengen in kaart welke factoren een rol spelen bij problematische situaties. En wat je er aan kunt doen. Maar we zoeken niet alleen die moeilijke momenten binnen het gezin op, want juist als het goed gaat valt er een hoop te leren.

Direct hulp nodig?

Heb je nog vragen of wil je weten of we je kunnen helpen? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email naar Psycholoog Eindhoven.