Relatietherapie Eindhoven

Relatietherapie is op de eerste plaats bedoeld om problemen binnen een relatie op te lossen. Dat klinkt misschien als een open deur, maar veel mensen hebben er toch een verkeerd beeld bij. Relatietherapie is bijvoorbeeld niet bedoeld als laatste redmiddel bij een eigenlijk al stukgelopen relatie. Wat wij hiermee willen zeggen is dat je er maar beter zo snel mogelijk bij kunt zijn. Als je meteen de stap neemt om in therapie te gaan zodra er problemen ontstaan in jullie relatie, dan maakt dat de slagingskans aanzienlijk groter.

Het is niet te laat: relatietherapie Eindhoven

Maar waarschijnlijk ben je wel aan de late kant, hebben jullie het te lang ‘maar aangezien’, ‘gehoopt dat het over zou gaan’ en ‘ach, je hoort zo veel verhalen’. En dan ineens zijn jullie zo’n verhaal. Het is gelukkig niet té laat. Jullie hebben er goed aan gedaan het niet per sé zélf te willen doen allemaal. Maar met hulp. En dat is heus geen schande.

Handen uit de mouwen voor de liefde

We zullen in eerste instantie bij Relatietherapie Eindhoven samen met jullie opnieuw naar jullie als individu en in relatie tot elkaar kijken. Waarschijnlijk hebben jullie inmiddels oogkleppen voor elkaar op en ‘zien’ jullie elkaar dus niet. Misschien heeft één van jullie wel een heel ander probleem dat tussen jullie onuitgesproken bleef – een depressie bijvoorbeeld, een burn-out of een onverwerkt trauma. Iedere relatie is anders, dus we weten niet wat jullie weer opnieuw aan elkaar kunnen laten zien, maar we weten zeker dat het er is. Daarmee doorbreken we de neerwaartse spiraal en kunnen we samen aan de slag. ‘Liefde is een werkwoord’, luidt het gezegde en dat geldt in onze praktijk Relatietherapie Eindhoven zeker. En we zeggen het maar vast, we gaan echt aan het werk.

Doe de relatietest
Wil je weten hoe jullie ervoor staan? Doe de relatietest op Psyned. Je krijgt gelijk de uitslag en een goed advies.

Niet zo negatief

Relatietherapie staat eigenlijk in een slecht daglicht. Het wordt veelal gezien als iets dat je doet als je radeloos bent. Wij zijn het daar pertinent mee oneens. En we nodigen jullie dan ook van harte uit als jullie relatie gewoon goed is, maar je wilt verwijdering voorkomen of je zoekt naar verdieping, of je wilt elkaar over tien jaar nog net zo zien als nu.

Relatietherapie verbetert de kwaliteit van een relatie, ongeacht hoe goed of slecht die is. Je kunt aan allerhande aspecten van jullie samenzijn werken. Niet omdat het slecht gaat, maar omdat jullie vermoeden dat het nog mooier kan en daar graag samen, en met een relatietherapeut dieper op in willen gaan. Lees meer over relatieproblemen en wat relatietherapeut Eindhoven voor je kan betekenen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt.

Contact over Relatietherapie Eindhoven

Herken je jezelf of heb je een vraag over relatietherapie Eindhoven? Bel of mail ons voor meer informatie of een afspraak. We kunnen op korte termijn samen aan de slag.